26 april 2010

Groeten uit de rimboe

Heylahola, hierbij even een mini update om de eerste foto’s te plaatsen.

Afgelopen vrijdag is m’n omgeving voor de 3e keer flink veranderd. Verhuisd naar mijn thuis voor de komende 2 maanden. Een huisje in een klein dorpje. Een echt Afrikaans dorpje van waterputten, van stokken met wieltjes als ultiem speelgoed, van geiten en kippen in je kamer, van de geur van verbrand hout om te koken, waar de oudste dochter nog een dagtaak heeft aan het bereiden van de maaltijd voor de 14 bewoners van het huis (10 kinderen, van 2 tot 13 jaar, 1 moeder, 1 oma, 1 overgrootoma, 1 blanke obruni). Extreem primitief is het ook weer niet, want de helft van de tijd is er gewoon elektriciteit en het huis heeft zowaar een tv, waardoor ik gister tussen een kudde Afrikanen in een hutje in de jungle Tom&Jerry zat te kijken, niet slecht hoor. Wassen doe ik met een bucket bath (lees: een emmer regenwater).

Het lesgeven in Afrika is een vak apart. De klassen zijn niet erg systematisch verdeeld waardoor de kinderen met het IQ van een baksteen tussen de bollebozen zitten. Daarnaast zijn ze moeilijk stil te krijgen omdat wij, de obruni’s, geen stok gebruiken om ze te slaan – wat de Ghanezen nog wel gewoon doen, tot bloedens aan toe.

Maar ach, de kinderen zijn leuk, mijn hostmom is lief, het eten is echt goed (en veeeeel) en ik heb een prima kamer. Verder is er nog een Zwitserse vrijwilligster en een Zweedse, die nu 2 weken aan het reizen is. Ben ik wel blij mee, want 2 maanden alleen in een dorpje waar niets te doen is op wat voetballen na is toch wel erg eenzaam, dus ik ga proberen zoveel mogelijk te reizen in mn vrije tijd. Oke genoeg geluld, ik ga even foto’s plaatsen.

Baybayy xx

EDIT: Mission failed, internet is echt extreem traag hier en dus trekt hij het niet om m’n foto’s up te loaden !%@#^#%@#!@. Ga het morgen opnieuw proberen, ergens anders.

EDIT 2: Oh toch nog gelukt iets te plaatsen 🙂